Welzijnspalet

Activiteiten voor klanten en buurtbewoners

Welzijnsactiviteiten
Binnen de verschillende woongroepen in Dragonder organiseren we dagelijks diverse activiteiten voor onze klanten. Dit gebeurt zowel 1-op-1 als in groepsverband.

Huishoudelijk werk
Samen het huishouden doen is een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven binnen de woongroep. Onze klanten genieten van ‘samen zijn’ en ‘samen doen’. Bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, de was vouwen, en het koken. Lees meer over kleinschalig wonen. 
Andere activiteiten kunnen variëren van samenzang, geheugentraining, samen televisie kijken, bezoek ontvangen tot nagels lakken en het onderhouden van een eigen moestuintje op het balkon.

Hobby’s en interesses
Als het om deelname aan activiteiten gaat kijken we altijd wat onze klanten leuk vinden en wat ze aankunnen. Heeft uw familielid , vriend(in) of kennis bepaalde hobby’s, interesses of liefhebberijen? Dan zoeken we naar mogelijkheden om hier ook binnen Dragonder actief mee bezig te blijven.

Naar buiten
Onze klanten gaan ook regelmatig op pad voor een leuke activiteit. Zo is er binnen Dragonder een wandelclub. Het dierenpark in de nabijgelegen wijk is een van de geliefde locaties voor een uitstapje.

Snoezelruimte
Ontspannen kan ook in onze nieuwe snoezelkamer. Hier vinden 1-op-1 activiteiten plaats. Met behulp van muziek, licht, geur, kleuren en objecten worden zintuigen geactiveerd. Ook een manicure of handmassage, door gecertificeerd personeel, behoort tot de mogelijkheden.

Kinderdagverblijf ‘De Kindjes’
Binnen locatie ’t Boveneind is kinderdagverblijf ‘De Kindjes’ gevestigd. Zowel onze bewoners als de peuters van ‘De Kindjes’ kijken uit naar de bezoekjes over en weer.    

Familie, mantelzorgers en vrijwilligers
Dragonder heeft een aantal vaste welzijnswerkers in dienst. Voor het organiseren en begeleiden van activiteiten is de hulp van familie, mantelzorgers en vrijwilligers onmisbaar. Niet alleen op de locatie zelf, maar ook bij uitstapjes waarbij 1-op-1 begeleiding vaak noodzakelijk is. Vindt u het leuk om mee te helpen? Uw inzet wordt zeer gewaardeerd.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de activiteiten die we voor onze klanten organiseren? Stel al uw vragen tijdens een vrijblijvende rondleiding binnen onze locatie. Neem voor een afspraak contact op met onze afdeling klantenservice. Bel gratis naar 0800 0711. Onze medewerkers vertellen u graag meer. 

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht