Naar hoofdinhoud

Onze zorg

Veilige woonomgeving
Binnen Dragonder doen we er alles aan om een veilige woonomgeving te bieden.

Afgesloten toegang
Dragonder is een BOPZ-locatie. Daarom is de centrale toegang tot de woongroepen afgesloten. Medewerkers en bezoekers melden zich via de deurbel voordat zij de centrale ruimte van de woongroep betreden.

Leefstijl en gewoontes
Om een veilige woonomgeving te bieden is het belangrijk dat we een goed beeld hebben van de leefstijl en gewoontes van uw familielid, vriend(in) of kennis. Bij het bespreken en opstellen van het Persoonlijke Zorgleefplan staan we hier dan ook uitgebreid bij stil.

Risico’s verkleinen
De 1-persoonsappartementen zijn compact wat betreft indeling en woonoppervlak. Hierdoor verkleinen we het risico op desoriëntatie in de ruimte en het risico op vallen. De sanitaire ruimtes zijn om dezelfde reden gescheiden van de appartementen.

Personenalarmering
Elke ruimte binnen Dragonder is voorzien van personenalarmering. Onze klanten krijgen de beschikking over een halszender. Bij een melding komt een van de zorgmedewerkers poolshoogte nemen.

Sensoren
Ook het gebruik van sensoren is een mogelijkheid om de veiligheid van onze klanten verder te vergroten. Hiermee kunnen we bijvoorbeeld registeren wanneer een klant ’s nachts uit bed stapt. De zorgmedewerkers krijgen hiervan melding via hun dect-telefoon. Zij zien waar ze naartoe moeten en komen direct in actie.
Over het gebruik van sensoren overleggen we altijd met de specialist ouderengeneeskunde, de verantwoordelijke EVV’er en de 1e contactpersoon van onze klant. 

Meer weten?
Wilt u meer weten over wonen en zorg binnen Dragonder? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding. Wij laten u graag zien hoe onze klanten wonen en beantwoorden al uw vragen. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice. Bel gratis naar 0800 0711

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht